کد خبر : 184906
تاریخ انتشار : چهارشنبه 15 دی 1400 - 10:10

اعلام اتهام شهردار لواسان/ دریافت ۲۲ میلیارد تومان، ۸۲ سکه و ۳۵ هزار دلار رشوه

اعلام اتهام شهردار لواسان/ دریافت ۲۲ میلیارد تومان، ۸۲ سکه و ۳۵ هزار دلار رشوه

در اولین جلسه رسیدگی به پرونده تخلفات شهرداری و اعضای شورای شهر لواسان، دریافت رشوه به مبلغ ۲۲ میلیارد و ۲۱۰ میلیون تومان و دریافت ۸۲ سکه بهار آزادی و ۳۵ هزار و ۲۰۰ دلار به عنوان اتهامات شهردار سابق لواسان اعلام شد. به گزارش ایسنا، اولین جلسه رسیدگی به پرونده تخلفات شهرداری و اعضای

اعلام اتهام شهردار لواسان/ دریافت  ۲۲ میلیارد تومان، ۸۲ سکه و ۳۵ هزار دلار رشوه

در اولین جلسه رسیدگی به پرونده تخلفات شهرداری و اعضای شورای شهر لواسان، دریافت رشوه به مبلغ ۲۲ میلیارد و ۲۱۰ میلیون تومان و دریافت ۸۲ سکه بهار آزادی و ۳۵ هزار و ۲۰۰ دلار به عنوان اتهامات شهردار سابق لواسان اعلام شد.

به گزارش ایسنا، اولین جلسه رسیدگی به پرونده تخلفات شهرداری و اعضای شورای شهر لواسان صبح امروز دوشنبه ۱۳ دی ماه در شعبه ۵ دادگاه کیفری یک استان تهران به ریاست قاضی بابایی برگزار شد.

در ابتدای جلسه دادگاه، محمد جعفرزاده نماینده دادستان با حضور در جایگاه ضمن قرائت کیفرخواست پرونده، گفت: در اواخر سال ۹۸ گزارشی از سوی سازمان اطلاعات سپاه تقدیم دادستانی تهران با موضوع فساد در شهرداری لواسان توسط  علی حیدریان شهردار سابق لواسان شد که با همکاری عده ای اعم از پیمانداران و واسطه گری کارچاق کن ها اقداماتی را انجام داد که در این زمینه  برای ۵۱ نفر در پرونده کیفرخواست صادر شده است.

نماینده دادستان افزود: متهمان در این پرونده به غیر از تشکیل شبکه فساد اقدامات دیگری را داشته اند. لواسانات از لوکس ترین و گران ترین مجموعه های کشور است و شگردشان این بوده که پلیس نظارت می آمده و ساختمان ها را شناسایی و به مافوق خود  در شهرداری گزارش می داده و مافوق برآورد می کرده و در قالب دلار و سکه و با تعبیر “گیلاس و خرمالو بگیر و نادیده بگیر” کار را پیش می بردند و به همان روال در کمیسیون ماده ۱۰۰ کمک می کرده اند.

جعفرزاده تصریح کرد: به غیر اینکه از طریق پلیس، نظارت و کنترل انجام می دادند، بعضا خودشان هم صحبت می کرده و رانت می بستند. آقای موسی پور به ۱۵ مورد اشاره می کند و می گوید که تحویل شهردار داده است.

نماینده دادستان تاکید کرد: استخوان بندی پرونده بر اقرار بسته شده است. اقرار اولین دلیل و محکم ترین دلیل است. مدارک موجود پرونده در سال ۹۸ ارائه شده و تمام مستندات هست.

جعفرزاده افزود: استفاده از حساب های پوششی هم در پرونده بوده و  به نام موکب اربعین انجام می دادند و در بانک ملی حساب افتتاح کردند و پول ها را واریز می کردند. ما  قبلا شنیده بودیم از راه سینما و … وارد می کنند ولی از راه امام حسین(ع) نشنیده بودیم. در بازرسی از منزل علی شیخی متهم دیگر  پرونده کارت عابر بانکی به نام احیایی پیدا می شود و اظهاراتش هست. می گوید حساب پوششی بوده است و در خصوص سایر متهمان هم اسناد موجود است.

وی افزود: این پرونده ۵۱ متهم دارد و متهم اول علی حیدریان شهردار سابق لواسان بوده که اتهام مشارکت در شبکه ارتشا را داشته است.

نماینده دادستان ادامه داد: چگونه است کسی که در دادسرای ناحیه یک پرونده داشته است را بعنوان شهردار لواسان منصوب می کنند آن هم لواسان؛ گران ترین منطقه کشور.

جعفرزاده نماینده دادستان ادامه داد: منطقه لواسان به لحاظ موقعیت خاص جغرافیایی و نوع آب و هوا و واقع شدن آن در شمال تهران به بخش مهمی از زمین خواران و حیاط خلوت برخی افراد تبدیل شده است. متهمان این پرونده که شهردار لواسان، اعضای شورای شهر لواسان، برخی از کارمندان شهرداری و پیمانکاران را دربر می‌گیرد با سوء استفاده از جایگاه خود و سوء استفاده از ظرفیت ماده ۱۰۰، ۷۷ و ۵ مقاصد مجرمانه خود را محقق کرده‌اند.

نماینده دادستان یادآور شد: اگر در لواسان ۲۰۰ هکتار زمین هم داشته باشید فقط مجاز به ساخت ۱۵۰ تا ۲۰۰ متر با رعایت ملاحظات قانونی هستید اما این افراد با رشوه و سوء استفاده از ماده کمیسیون ۱۰۰ اقدامات مجرمانه داشتند.

نماینده دادستان ضمن اعلام اسامی متهمان ادامه داد: متهم ردیف اول علی حیدریان فرزند حسین شهردار سابق لواسان، مهدی شیخی نارانی فرزند ولی الله، علی شیرخوانی فرزند فرج‌الله، امیر افراسیابی فرزند منصور به مشارکت در تشکیل شبکه ارتشا و اخذ رشوه طی فقره‌های متعدد متهم هستند.   همچنین متهمان ردیف‌های بعدی عبارتند از عزت الله چراغی فرزند حسینی به اخذ رشوه، علیرضا حسنی فرزند محمدرضا متهم به معاونت در تشکیل شبکه ارتشا و تحصیل مال نامشروع، محمدرضا موسی‌پور فرزند موسی به معاونت در تشکیل شبکه ارتشا، صادق میربابایی فرزند سید اسدالله به مشارکت در اخذ رشوه و داوود مظفرپور فرزند محمد به اتهام مشارکت در تشکیل شبکه ارتشا و اخذ رشوه متهم هستند. همچنین متهمان دیگر پرونده  عبارتند از  برزگری، کمان خان، شهرام کلباسی، محمد مشهدی حسینی، محمد انصاری، فرهاد مشایخ، علیرضا حق خواه، غلامحسین مطهری، پویا جهان، عباس فرقانی، نیما کاتولیان، سعید کاتولیان، مرتضی عزیزی، حمید صابری، امیرضا امجری، حسین دوخته چی، علی امیر صالحی، حامد خسروی، امیر حسین فلاحی، علی مینایی سهراب رضوی، علیرضا محمدی، محمدرضا شیخی، هنگامه رحمی، امین کفشینه پور، علیرضا فلسفی، ابوالفضل مداح، ناصر زرین قلم، سعید حیدریان و محمود حیدریان که  به دریافت رشوه و اقدامات غیرقانونی متهم هستند.

نماینده دادستان اضافه کرد: بر اساس گزارش‌های دستگاه‌های اطلاعاتی و نظارتی در سال ۹۸ فساد سازمان یافته در شهرداری و شورای شهر لواسان واصل شد. لواسان به لحاظ منطقه خاص جغرافیایی، نوع آب و هوا و واقع شدن آن در شمال تهران به بهشت زمین خواران تبدیل شده است و این متهمان با اقدامات مجرمانه خود زمینه دست‌اندازی به بیت‌المال را تسهیل کرده‌اند. متهمان این پرونده از سه بخش تشکیل شده اند. بخش اول شهردار، مدیران ارشد شهرداری و اعضای شورای شهر را تشکیل می‌دهد و بخش دوم کارچاق کن‌ها و برخی از کارمندان شهرداری و اعضای شورای شهر و بخش سوم نیز پیمانکاران و سازندگان.

نماینده دادستان اضافه کرد: بر اساس اقاریر برخی از متهمان این پرونده،   علی حیدریان به دریافت رشوه مبادرت می‌کرده و او حلقه اصلی و اول این پرونده بوده است و  فقط با اعضای اصلی شورای شهر و پلیس ساختمان در ارتباط بوده است.   دیگر متهم این پرونده یعنی شیرخانلو اقدامات غیرقانونی فراوانی در زمینه ارائه غیرقانونی مجوز در ماده کمیسیون ۱۱۰ و یا صدور پایان کار صورت می‌داده است. همچنین مهدی شیخی نارانی به عنوان عضو شورای شهر یکی از اصلی‌ترین متهمان این پرونده است که ارتباط گسترده‌ای با کارچاق کن‌ها داشته است و علاوه بر این که به صورت مستقیم اقدام به اخذ وجه می‌کرده است از طریق پلیس ساختمان و دیگر اعضای شهر نیز رشوه دریافت می‌کرده است.

نماینده دادستان اضافه کرد: متهم محمدرضا موسی پور یکی از مدیران ارشد شهرداری بوده است که به واسطه جایگاه خود عنوان حلقه واسط اعضای شهرداری با دیگر اعضای شورای شهر بوده است. این متهم با سوء استفاده از جایگاه خود اقدامات مجرمانه انجام داده است. با شروع تحقیقات از موسی پور مشخص شد اقدامات خلاف فراوانی از سوی علی شیرخانی صورت می‌گرفته و از حساب‌های پوششی برای اخذ رشوه استفاده می‌شده است. رشوه دریافتی از سوی متهمان به صورت وجه نقدی، سکه، دلار، یورو و ارزهای خارجی بوده است.

وی ادامه داد: با انجام تحقیقات مشخص شد متهم علی حیدریان بخشی از اموال خود را به نام عمو و پسرعموی خود کرده و سعی در پنهان کردن اموال خود داشته است به طوری که ۲۰ باب منزل در منطقه تهرانپارس از این متهم شناسایی شده است. حیدریان اقرار کرده است که شیخی مبالغی را به صورت رشوه به من داده و از سازندگان ساختمان‌ها رشوه می‌گرفته است و بخشی از آن را به من می‌داده است. براساس مستندات علی حیدریان شهردار لواسان، ملکی را در تهرانپارس به پسرعموی خود داده است. او همچنین رشوه های اخذ شده را به حساب محمود حیدریان عموی خود واریز کرده است.

نماینده دادستان ادامه داد: استخوان بندی پرونده بر اقرار بسته شده است. پرونده شسته رفته است. متهمان نزدبازپرسی اقرار کردند و از جلسات مواجهه حضوری فیلم داریم. ان‌شاءالله این دادگاه مهر پایانی بر اقدام همه مسئولینی که به حقوق ملت دست اندازی می کنند، باشد.

در ادامه جلسه دادگاه، فیلمی پخش شد که در آن اقدامات شبکه سازمان یافته شهرداری و اعضای شورای شهر لواسان با هدف صدور مجوزهای غیر مجاز ساخت و برخی از اقرار متهمان نشان داده شد.

پس از آن علی حیدریان شهردار سابق لواسان با حضور در جایگاه به دفاع از خود پرداخت.

در ادامه جلسه دادگاه علی حیدریان متهم ردیف اول پرونده و شهردار سابق لواسان با حضور در جایگاه  گفت: بنده متولد ۱۳۵۰ فرزند حسین، متاهل و دارای دو فرزند و مدرک کارشناسی ارشد دارم.

قاضی بابایی خطاب به متهم گفت: حقیقت گویی باعث تخفیف در مجازات می شود سعی کنید جز حقیقت چیزی را بیان نکنید تا از تخفیف برخوردار شوید.

قاضی دادگاه ضمن تفهیم اتهام به متهم حیدریان گفت: اتهام شما دایر بر مشارکت در شبکه ارتشاء و اخذ رشوه به مبلغ ۱۰ میلیارد و ۱۲۰ میلیون تومان با مشارکت مهدی شیخی، همچنین اخذ رشوه به مبلغ یک میلیارد تومان و ۲۰ سکه بهار آزادی با مشارکت افراسیابی، همچنین اخذ رشوه به مبلغ ۳۵ هزار و ۲۰۰ دلار و ۶۲  سکه و یک میلیارد و ۳۰ میلیون تومان با مشارکت موسی‌پور، همچنین اخذ رشوه به مبلغ ۱۰ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان با مشارکت علی شیخانی و اخذ رشوه به مبلغ ۴۰۰ میلیون تومان است.

رییس دادگاه ادامه داد: شما  جمعاً متهم به دریافت رشوه به مبلغ  ۲۲ میلیارد و ۲۱۰ میلیون تومان و دریافت ۸۲ سکه بهار آزادی و ۳۵ هزار و ۲۰۰ دلار هستید، آیا اتهامات را قبول دارید؟

متهم حیدریان در دفاع از خود اتهامات وارده را رد کرد.

متهم حیدریان در دفاع از خود در خصوص موضوع کلاک و باستی هیلز گفت:  من سال ۹۶ شهردار شدم و ارتباطی با کلاک و باستی هیلز نداشتم و سال ۹۸ فعل و انفعالی در باستی هیلز انجام نشده است. پرونده کلاک قبل از حضور بنده بوده است. اینکه گفته شده ۱۵۰ الی ۲۰۰ متر جواز صادر می شود اینگونه نیست ۴۵۰ متر هم ساخته می شود.

وی در رابطه با زمین خواری گفت: زمین در لواسان گران است مگر کسی می‌تواند زمین‌خواری کند. مگر در لواسان کسی اجازه می دهد یک متر از زمینش را بگیرند. بنده در زمانی که  شهردار پاکدشت، شهردار ورامین و…  بودم خدمات فراوانی انجام دادم. در زمان مدیریتی زحمات زیادی کشیدم.  ۸ سال در کربلا  موکب دار بودم  و نوکری زائرین را کردم و  در سیل خوزستان به فرمان رهبری در شهر سوسنگرد موکب علی اصغر را راه اندازی کردم و در زمان شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی با راه اندازی موکب به تشییع کنندگان خدمات دادم.  با انتخاب اشتباه شهردار لواسان شدم، به لحاظ اینکه بافت اجتماعی و سیاسی و …  داشت و دچار مشکلات شدم.

متهم حیدریان ادامه داد: اتهام  تشکیل شبکه ارتشا را قبول ندارم و تکذیب می کنم.

وی افزود: من چه نقشی در کمیسیون ماده ۱۰۰ داشتم؟ هرگز جواز خلاف قانونی  صادر نشده است.  مگر نباید راشی و مرتشی مشخص شود؟  به من بگویید  چه وجوهی را دریافت کردم.  مشخص شود راشی کیست؟ چه مبلغی را دریافت کردم؟ بنده اخذ رشوه ۱۰ میلیارد و ۱۲۰ میلیون تومان را قبول ندارم.  من سواد حقوقی ندارم ولی می دانم رشوه  در قبال انجام دادن یا ندادن کار است.  مشخص نشده در قبال چه کاری من رشوه گرفتم. کمیسیون ماده ۱۰۰ متشکل از نمایندگان وزارت کشور، دادگستری و شهرداری است. نقش من در کمیسیون ماده ۱۰۰ چیست؟ تعیین کمیسیون توسط کامپیوتر بوده است. من از آقای افراسیابی وجوهی را دریافت نکردم.  اگر گفتم یک میلیارد از افراسیابی گرفتم   شرایطم مساعد نبوده است‌. مگر رئیس شورای شهر می تواند پول را به شهردار بدهد؟  این مبحثی که مطرح شده متناقض است. من هیچ وجهی را از آقای موسی پور نگرفتم. ایشان نیروی تحت نظر معاون شهرداری بود.

وی افزود: گزارش ضابطین باید مشخص شود. من اقرار را قبول ندارم.  اعداد متنوع از ۳ میلیارد، ۴ میلیارد  و ۵ میلیارد مطرح شده در صورتی که اصلا مبلغی از شخصی نگرفتم.  من ۵ ماده در انفرادی بوده ام. مشکلات جسمانی زیادی داشتم و تحت شرایط روحی و  روانی بودم ۲۵ کیلو وزن کم کردم یک عددی را گفتم تا نجات پیدا کنم.

این متهم ادامه داد: در زمان دستگیری بنده ۱۰ نفر با اسلحه وارد دفتر اتاق من شدند و با دستبند جلوی پرسنلم مرا دستگیر کردند. چشم بند زدند  در صورتی که آقای اژه ای گفت که در زمان بازداشت متهم نباید برای خانواده او دلهره ایجاد شود ولی  وارد خانه من شدند و فرزند  من سه ساعت در دستشویی بود و هنوز هم وقتی در را  میزنند میترسد.  اموال بنده را بردند در حالی که باید آنها را پس دهند هنوز تحویل ندادند.

قاضی بابایی گفت: در خصوص وجوهی که به حساب عموی خود واریز کردید توضیح دهید که  متهم پاسخ داد: من چند بار با عمویم به دادگاه رفتم. عموی من از بزرگان منطقه است و او را به نیکی یاد می کنند و  مریض است و  در قلبش باتری دارد.  وجوهی  به حساب عمویم واریز نکردم.

قاضی گفت: شما به دریافت رشوه اقرار کردی و سپس آن را به حساب محمود حیدریان عمویتان  جهت خرید ملک واریز کردید توضیح دهید.

متهم حیدریان پاسخ داد: بنده پانصد میلیون تومان برای رهن خانه به عمویم  دادم و خانه را از او رهن کردم. او در تهرانپارس در کار ساخت و ساز ملک است. من هیچ کدام از اتهامات را قبول ندارم.

در این زمان نماینده دادستان  گفت: در دفاعیاتی که شنیدیم آقای حیدریان فقط از بیماری خود صحبت کرد. وی اصلاً تحت فشار نبوده است. چگونه می توانید اقرار خود را انکار کنید؟ پرونده با اقرار بسته شده البته ادله دیگری هم وجود دارد ، چطور آن را انکار می کنید؟  کجا رشوه همیشه برای انجام دادن کار غیرقانونی است؟ گاهی اوقات  در قبال کار قانونی هم است.

در این زمان با اعلام قاضی دادگاه جلسه به پایان رسید و ادامه جلسه به فردا سه شنبه ۱۴ دی ماه موکول شد.

انتهای پیام

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.